Kert- és Szabadtértervezési Tanszék

Menü megjelenítése

Bemutatkozás - Főoldal (Kert- és Szabadtértervezési Tanszék)

Utolsó frissítés: 2022 október 27.

A Kert- és Szabadtértervezési Tanszék a tájrendező és kertépítő mérnök képzésben a Kertépítő specializáció, a tájépítészmérnök mesterképzésben a Kert- és szabadtértervezés egyik felelős tanszéke, valamint az MA/MLA képzés koordinátora.
A tanszék elméleti és gyakorlati oktatása az emberi környezet, s ezen belül kiemelten a települések építészeti, ökológiai és ökonómiai szempontok szerint való alakításához nyújt ismereteket és fejleszti a tervezői készséget. A települések különböző típusú és léptékű szabad tereinek kertépítészeti, szabadtérépítészeti, zöldfelületi tervezése alkotó tevékenység, építészet, amely pozitív módon járul hozzá szűkebb és tágabb környezetünk formálásához, fejlesztéséhez, kulturális értékeinek védelméhez, a települések ökológiai viszonyainak és általában a környezetminőségnek a javításához.

Oktatott témakörök, tárgycsoportok szerint jelen van a települési szabadterek széles spektruma: városi terek, gyalogoszónák, intézménykertek, közösségi és magán lakókertek. A tervezés oktatásának összes léptéke és lépése megjelenik a szabadterek tervezése során a koncepcióalkotástól a részletképzésig. Tájépítész végzettségű oktatóink mellett építész- és kertészmérnök kollégáink is vannak – így garantált az építészeti, városépítészeti aspektus integrált megjelenése, akárcsak a dísznövények korszerű alkalmazásának oktatása, amelyet külön tanszéki dendrológiai csoport koordinál.
Tanszékünk aktuális híreiről, mindennapi életéről az instagram oldalunkon tájékozódhatnak.


​​​​​​​
 
​​​​​​​